Kulüp Başkanı Mustafa Çokuslu
Tebrikler geldi.
Başka kulüpler soruyorlar, nasıl yapıyorsunuz biz para yetiremiyoruz, diyorlar. Herkes taşın altına elini koysun destek versin.
Bugünkü toplantımız hem bilgilendirme toplantısı hem de bu desteği nasıl yaparız, ne yaparız türünden bir istişare toplantısı olsun istedik. Sizi çağırmamızın sebebi bir yemek düzenlemeyi istiyoruz.
Şu anda çarklar normal dönüyor ama amaçlar büyüdüğü zaman onlara katkı yapacak ilaveler de lazım. Bu yemek inşallah takımı ciddi bir katkı sağlar ve bizi daha da motive eder diye düşünüyorum.
... Teknik bir detay unutulmuş. Bu detay ihalenin yenilenmesini gerektirdi.
Kaymakam:
Protokol tribünü ile Spor Toto teşkilatından sayın vekilimizin destekleriyle aktarılan para konusunu aktarayım.
Protokol tribününe makyaj yapmak yetmedi istenilen standartlara getirmek çok çok zordu. Biraz bu yüzden uzadı, elde olmayan sebeplerle.
Kütahya'yı markalaştıran unsurlardan bir tanesi de Linyitspor'dur.
Hüsnü Ordu:
Her şeyden evvel takım bizim asgari ölçüde moral değerimiz oldu. Bunun aksini hiç kimse söyleyemez.
Başbakanımız, Rizelidir kendisi, Çaykur Rize maçlarını maçtan hemen sonra her hafta takip ettiğini en azından buradaki insanlar da biliyordur. Birebir takip ediyor.
Hayal olmasın, biz Süper Lige çıkabiliriz arkadaşlar.
Tavşanlı Süper Lige çıkarsa ne olur, diye bir beyin jimnastiği yaparsak hiç şüphesiz kendisini Tavşanlılı olarak hisseden herkes bu işten memnuniyet duyar.
Çok büyük problemler de yok. Biraz ufak tefek destekler lazım niye kulüp bütçeyi aşmadan bu işleri yapmaya çalışıyor.
Sahayla ilgili… Para olarak problemimiz sahada yok. Bir 500bin lira çıkarıldı federasyondan, daha sonra yeni bir 200bin lira daha aldık, 250bin lira 300 civarında Spor Toto’dan aldık. 1 tirlyon yapar. (Eski parayla) Yaklaşık 225bin tl de Özel İdareden destek sağlandı. 1 tirilyon 225 milyar. (Eski parayla) Bunun organizasyonu var sadece. Bu arada saha ile ilgili bazı işadamlarımız ve belediye verdiler aynî olarak. Az çok kaynak kaynaktır. Bu önümüzdeki yemek meselesi de öyle bir şey. Bir moral desteğidir. Yemekte ne toplanır? 20-30-40-50 her neyse büyük bir rakamlar da değil ama önümüzü bir görürüz. Orada örneğin bir bağış meselesi gündeme gelebilir aylık falan. Olabilir. Bunlara ihtiyaç var mı şu an var. Yaklaşık bütçemiz 4,5-5 tirilyon civarında olacak. (Eski parayla) 3 trilyon küsuru Bank Asya yayın gelirlerinden ve İddia gelirlerinden geliyor… Gerisini bir şekilde organize ediyoruz.
E Süper Lige çıkarsak ne olur? Şu olabilir 25 trilyon civarında geliri var (Eski parayla). O paranın tahmin ediyorum 10 trilyonu Süper Ligdeki iyi yönetilen bir takıma yeter, geride kalan 9-10 trilyonu ile ilgili olarak da Tavşanlı’da tesis anlamında, başka işler anlamında değişik şeyler iyi kullanılırsa yapılabilir. Öyle de bir kaynak var ortada. Buna erişebiliriz.
Oda Başkanlarından birisi :
Başbakanımızdan veya Spor Bakanımızdan bize randevu alırsanız sayın vekilim, buradaki katılımcılarla beraber Ankara’ya gidip böyle bir yardım da talep edebiliriz.
H. Ordu: Sahayla ilgili şu anda bir mali problemimiz, kamulaştırmaya uygun olup da ihalesini başlattığımız yerle ilgili bir problemimiz yok arkadaşlar. Parayla ilgili bir problem şu an için yok. Sahada, sahayla ilgili şu olacak da parayla ilgili bir problem yok. 1 trilyon 250 milyar bir para var ortada. Bu paralar hesaplara geçti.
Kaymakam:
Bir kişinin hesap açalım teklifi üzerine… İnsanlar cami yapımına para verdikleri gibi stat yapımına para vermezler bu bir realite. Teberru gibi işleri kaymakam olarak organize edemezsin. Şimdi mevzu yemek.
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Kudret Tandoğan:
Ben öncelikle oda üyelerimi Linyitspor’a üye yapmak istiyorum. Aylık bunun bir götürüsü varsa bunu çıkartırsanız bana verirseniz belirli bir limitte para toplamak istiyoruz.
Yöneticilerden birisi:
Fahri üye yaparız.
H. Ordu:
Yemekten 50 lira alsak 300 kişi toplansa 15bin yapar.
AKP İlçe Başkanı Nejat Tülek:
Buradaki toplantıyı basında verelim odalar destek veriyorlar, onların da üyeleri var haberleri olur ve bir sinerji olur, diğerleri de harekete geçer diye düşünüyorum.
Bir de daha önceki toplantıda belirttim, GSM operatörleri ile temasa geçelim ve SMS ile yardım alalım kulübe. Örneğin bir mesaj 5 lira bir mesaj 10 lira gibi. İnsanlar banka hesaplarıyla falan uğraşmazlar ve çok kolay bir yöntemle yardımda bulunurlar.
Bir vatandaş:
Belediyemize de bu işte büyük pay düşüyor. Belediye su abonmanlarından, gönüllü olarak bu rüzgar yakalanmışken bir kampanya başlatılıp 3-4 lira gibi meblağla aylık bağışlar alınabilir. 20bin abone var Tavşanlı’da bu hava varken kimse 3-5 lira vermekten kaçmaz. Devamlılığı olur, her ay bu para kesilir. İyi olur yani.
Kaymakam:
Aslında iyi olur.
Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Armut:
Olayı çevremiz, ilçemiz ve biz çok büyük bir memnuniyetle karşıladık. Allah razı olsun yani. Oda olarak kulübe üye olmak istiyoruz. Üye olmak mümkün değil kulübün yapısından dolayı. Şimdi Türkiye genelindeki özelleştirme furyası kapsamında GLİ’ye de sıra mutlaka gelecek. Biz Tavşanlı olarak sahipleneceğiz ama nereye kadar? Bütün bunlar olurken GLİ özelleşirse sonuç nereye varacak? Benim ve insanların kafasında soru işaretleri var. Biz kulübe üye bile olamıyorsak, yardım edeceksek cevapsız şeyler kalmasın istiyoruz. Diyelim Süper Lige çıktık, Allah muhafaza milletvekilsiz de kaldık, ardından bir de özelleştirme tepemize bindi… Ne yapacağız biz kulübü? Alan şirket dese, bu sahalarda inek otlatacağım, haydi güle güle dese, ne yapacağız? Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz? Neler olabilir, bu konuyla ilgili beyin yordunuz mu, düşünmüşsünüzdür muhakkak da, biz de bilelim diye düşünüyorum. Yemek konusuna da katılacağımızı belirtirim.
Kulüp Başkanı Mustafa Çokuslu
Kurum kulübü, kanuna göre kurulmuş, bu süreçte devlet imkanlarından faydalanıyor. Birçok gideri kurum karşılıyor.
H.Ordu:
Fevzi Abinin lafı var, önce birbirimize inanmak durumundayız.
Eğer bizim arkamızda şu anda GLİ ve TKİ’nin kanundan gelen destekleri olmasa arkadaşlar bütün buradakilerin gayretiyle bu kulübü yürütmek çok zor.
Şu andaki gözlemimi söylüyorum, şu andaki gözlemim, en azından benim bildiğim kamu eliyle yatırım yapıldıysa ve kamu eliyle işçi alımı çıktıysa, kömür işletmeleri kısmından bahsediyorum, GLİ’nin bugünkü konjonktürde orta ve uzun vadede özelleşme gibi bir şeyi yok. Bunu çok net biliyorum. Ama 10 sene sonra 5 sene sonra 20 sene sonra bir strateji değişikliği olabilir mi… Ben şu anda orta vadede böyle bir şey görmüyorum. Üretimde özelleştiriyorlar. Ama gelecekte olur mu, inşallah olmaz çünkü burayı Tavşanlı olarak biz yürütemeyiz.
Bir doktor:
Sayın vekilimizin dediklerinden ben maddi olarak çok desteğe ihtiyacı yok gibi anladım ben.
H.Ordu:
Var ama bunu işte ne kadar genişletebilirsek ama yapamadık, ne oldu en azından sahiplenmiş oluruz. İhtiyaç yok diye bir şey yok yanlış anlaşılmasın. Ama şu anda yürüyor.
Doktor devamla:
Bu yemeği manevi destek olarak mı düzenleyeceğiz yoksa bir defaya mahsus insanlardan maddi anlamda destek alacağız bunu için mi düzenleyeceğiz bence bunun ayrımını yapmak gerekiyor. Benim fikrim bu yemeği daha manevi anlamda düşünüp maddi desteği bir takım profesyonel yöntemlerle çözmek daha mantıklı olabilir.
Bir katılımcı:
Daha önceki toplantıda da fikrimi beyan etmiştim gerçi de… Kamu kurum ve kuruluşlarına iş yapan, hizmet alan firmaların bu firmalara ciddi manada yüklenilmesi manasında fikrim var. Bu firmalar memleketimizden kazandıkları parayı memleketlerine götürüyorlar. Burada bırakmıyorlar. Külfetini biz çekiyoruz nimetini onlar yiyorlar. Bu manda bir çalışma yapılmasına tarafım ben.
MHP ilçe başkanı Akın Kaygısız:
Linyitsporun bir üst lige çıkmasıyla sahiplenilmesi gayet normal bir şey. TRT’de Tavşanlı adını duymak beni gururlandırdı. Bizim asıl manevi birliğe ihtiyacımız var. Maddi olarak her türlü karşılanır. Burada siyasi düşüncelerimizi bir kenara atalım.
Ali İhsan Özden:
Leblebi ile yapamadığımız tanıtımı Linyitspor’la yaptık. Nihat Bey çok eleştiriyorsun ben de seni eleştireyim, kafandaki şapkayı bir çıkar. Kapalı yerde kafandakini bir çıkar önce. Kapalı yerde şapka ile oturulmaz.
Tavşanlı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet ÜNALDI:Kooperatif olarak takımımızın arkasındayız, olacağız da. Tunçbilek’e gönderdiğimiz her kamyondan 5 lira Linyitspor’a yardım için bugüne kadar devam ediyor, bundan sonra da devam edecek yardımımız. Günlük 50 araç göndersek 5 liradan yıllık 90 bin lira gibi bir katkımız var. Bundan sonra da devam edecek.
Bizim şu anda bir sorunumuz var… (Kayıt bitiyor galiba. :)
Bütün odalar tamamen destek vereceklerini beyan ettiler.
Tavşanlı ileri gelenleri hep oradaydı.
(Konuşmalar özetlenerek alınmıştır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder