09 Ocak 2016

DİYANET ATALAR DİNİNİN KURBANI OLDU

DİYANET ATALAR DİNİNİN KURBANI OLDU

Mustafa Uysal
Bu soruya gerçekten Diyanet cevap verseydi, şöyle demeliydi: Kardeşim, git bir tedavi ol ve Allah ile bağını kontrol et, imanını yenile!
Ama, hayır. Biz atalarımızın kurduğu dini hükümleri dondurduk ve artık aklımızı kullanmayacağız. Allah da bizi böyle pislik içinde rezil bir şekilde bırakacak. Kanun böyle, aklını kullanmayan pislik içinde kalır.
Mehmet Akif gibi,
“Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhâmı,
Asrın idrâkine söyletmeliyiz İslâm'ı”
Diyemediğimiz için ve eskileri neredeyse sorgulanamaz rabler ilan ettiğimiz için başımıza daha terörün her türlüsü ile böyle rezaletler gelmeye devam edecek.
Diyanet, korumaya çalıştığım veya beğendiğim bir kurum falan değil. Dini tekeline alan bir yapı. Elbette devleti kurup her şeyi tekel altına alanlar tarafından icat edildi. Diyanet'in halini biraz düzeltmiş olması,
başkanının iyi bir adam olması durumu kurtarmıyor. Diyanet kaldırılsın diye çemkiren ve toptan dini yapıya düşman olanlarla aynı safta görünmemek için sesimizi çıkarmıyoruz diye sıvamanın da alemi yok.
Sonradan yapılan açıklamalar var bir de Diyanet tarafından yapılan. Tam bir fecaat. Yahu kardeşim sizin din işleri yüksek kurulu, fetva kurulu falan gibi birimleriniz var. Eskilerin hükümlerini kopyalayıp yapıştırarak mı para kazanıyorsunuz yoksa siz orada? 
Bugün böyle bir soru ile karşılaşınca ne yapacağını bile bilemeyen elemanlarla mı siz bir din adına ahkam kesiyorsunuz yoksa? Yoksa siz, eskilerin kitapları arasında keyif çatan ve atalar dininin muhafızlarından korkan skolastik fikir kırıntıları mısınız? Yoksa siz, mirasyedi cömertler misiniz? Bu nasıl bir kurumdur? Ne hale geldiniz böyle? İmam idare etmek için mi kuruldunuz? Bildiğim kadarıyla imamları idare etmek için bir genel müdür yeterdi. 
Diyanet için olumlu şeyler söylerim, söylemeye devam da edebilirim, sabırlıyımdır. Sanırım beklentilerim ve umutlarım boşa çıkacak. Öyleyse beklemenin bir alemi yok, tanımamak daha iyi gibi duruyor bu saatten sonra. Dinin tekel kuruluşu, din üzerinde başkasına söz hakkı tanımayan bir kurum olmaktan öteye gitmemesi bir yana böyle rezaletlere de kapı açmaya devam edecek anlaşılan. Bir tek basit fikri bile üretmekten aciz, bir tek basit soruyu bile kendi başına cevaplamaktan aciz böyle bir kurumu ne yapalım Allah aşkına?
"Onlara, “Allah’ın indirdiğine uyun!” denildiğinde, “Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz (yol)a uyarız!” derler. Peki ama, ataları bir şey anlamayan, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı (onların yoluna uyacaklar)?" Bakara 170 
    İlgili haberlerde Diyanet'in yaptığı açıklama tuzak kurulduğu yönünde... Sitenin kırıldığı falan açıklamalar düpedüz yalan.
    (http://www.hurriyet.com.tr/diyanetten-tepki-ceken-soru-ve-cevap-sonrasi-aciklama-40037845)
    DİYANET AÇIKLAMASI: KENDİSİNİ VATANDAŞ YERİNE KOYARAK PLATFORMA SORU SORUP…

    Sorunun ve verilen cevabın internet üzerinde hızla yayılmasının ardından Diyanet’ten konu hakkında açıklama geldi.

    Açıklama şöyle:

    ''Bugün (dün) bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.

    Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.

    Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.

    Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

    KELEŞ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Ankara Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş de, “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır, olmaz, olamaz” dedi.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını söyleyen Keleş, “Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din işleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır. Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezat teşkil eden, Başkanlığımıza ve yüce dinimiz İslam’a yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek, adalete teslim edilecektir. Dini Soruları Cevaplandırma Platformu’nu her türlü istismarı önlemek için bugünden itibaren kapatmak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek isterim” diye konuştu.

    1 yorum:

    1. bu kadar mı zordu ciltlerce kitap okuyacaklarına 600 sayfalık bir kitabı adam gibi okumak!
      artık nereden tutulsa elde kalıyor, çünkü atalar dininin esiri olmuş insanların yönettiği bir kurum ve ondan beslenen kendine müslüman diyen bir güruh Türkiye toplumu..işte bundan çıkan toplumda bu kadar oluyor..her gün tecavüz,cinayet,hırsızlık,yalan,adam kayırma,su içer gibi faiz yeme vs vs ve üstüne üstlük bu durumu kanıksayıp yanlışlık olduğunu bir türlü görememek , görseler bile itiraf edememek eskilerin masallarına toz kondurmamak için..
      başındaki adam üç kelime doğru laf ediyor diye bu kuruma sahip çıkmanın bir anlamı yok çünkü belli oldu ki sahip çıkarak bir şeyler düzelmiyor..aman bizden olana fazla vurmayalım dedikçe işler daha da sarpa sarıyor..çünkü Allah bizden kol kırılsın yen içinde kalsın demiyor..aksine doğruyu her ne şartta her kime karşı olursa olsun haykırmamızı istiyor..bunu yapmadığımız sürecede pislik içinde yüzmeye ve kendimizi kandırmaya devam edeceğiz.Allah hepimize müslüman olmayı ve en önemlisi de müslüman kalıp müslüman ölmeyi nasip etsin...

      YanıtlaSil