14 Ocak 2008

KÜTAHYASPOR KONUĞUMUZDUR



KÜTAHYASPOR KONUĞUMUZDUR…

Kütahyalılar konuğumuzdur. Kültür kodlarımızda konuk nasıl ağırlanırsa öyle ağırlamalıyız. Onlar da elbette konuk olduklarını bilerek ve sporun barış ve kardeşlik ruhuna uygun olarak gelecekler ve konuk olarak ağırlanacaklar.

Daha önce yaşananları biliyorum. Siz de biliyorsunuz. Bu sefer başka. Kendi takımları ile gelecekler ve elbette kendi takımlarını destekleyecekler. Bizim üzerimize düşen sadece onları güzellikle ağırlamaktır. Onların yapacağı (Bunu onlardan asla beklemiyorum.) taşkınlıklara karşı da aynı tutumu devam ettirmeliyiz.

Taraftarlar daha şimdiden internet forumları üzerinden kapışmaya başlamışlar beni üzen odur. Balıkesir maçındaki olumsuz davranışları unutmuş değiliz ama ebediyete kadar da bu hatalarını yüzlerine vurmaya devam edemeyiz. Biz ev sahibiyiz, gereken incelik ne ise o bizim görevimizdir. Burada bir tatsızlık çıksın istemiyorum. Tavşanlı adının hiçbir tatsız olayla anılmasını asla istemiyorum, siz de istemezsiniz. Biz onların ilçesiyiz, onlar bizim ilimizdir. Aradaki tatsızlık çözülemeyecek bir şey değildir. Her iki takım da birbirine sahip çıkmalıdır. Hiçbir gecikmeye mahal vermeden bu hemen yapılmalıdır. Her iki takımın yetkilileri, her iki takımın taraftar grubu liderleri acil tedbirler almalı ve maç öncesi buluşma gerçekleştirmeli ve bu tatsız geçmişi hemen çözüme kavuşturmalılar.

Spordaki olumsuzluklar diğer alanlara da yansıyacaktır. Bir arada yaşamak zorundayız. Aramızda kaç km. var şunun şurasında? Artık 20 dakikalık mesafede Kütahya’nın bir mahallesi kadar yakınız birbirimize. Sporun ruhuna hiç uymayan kavgalar, şiddet, küfür hiç ama hiç olmamalı sahalarımızda. Hele il-ilçe olan iki şehir arasında hiç olmamalı.

Tavşanlılı Neşter grubuna buradan özel ricalarım var. Siz bu tatsızlığı önleyebilirsiniz. Nasıl yapacağınız konusunda benim akıl vermeme ihtiyacınız da yok elbette. Lütfen bu tatsızlığı çözün ve her iki taraf da maçı gönül huzuru içinde seyretsin. Maçın skoru ne olursa olsun kazanan iliyle ilçesiyle biz olalım. Birkaç kişinin yaptıklarını toptan bir güruhun üzerine yığmaya kalkmak haksızlık olacaktır.

Kütahya gurubu veya GMŞ’ye de seslenmek istiyorum: Buraya gelirken şunu unutmayın biz sizin her koşulda kardeşiniziz. Aradaki rekabet bunu değiştiremez. Linyitspor’u desteklemenizi hiç kimse beklemiyor ancak, küfür kullanmadan kendi takımınızı coşkuyla destekleyebileceğinizi de aklınızdan çıkarmayın lütfen. Bizim misafirimiz olarak buraya geleceksiniz ve güzel karşılanacaksınız. Arada internet üzerinden ya da başka yollarla size ulaşan mesajları boş verin. Onları dikkate almayın ve siz de ona benzer mesajlar göndermeyin. Bugün sporda birbirini ezmeye çalışan yarın başka sahalarda da ezmeye çalışacaktır. Buna izin vermeyin.

Tavşanlılılar da buna dikkat etmeli ve kötü niyet taşıyan hiçbir tezahüratı veya mesajı iletmemeli karşı tarafa. Onlar bir futbol müsabakası dolayısı ile rakibimiz olabilirler ama devamlı olarak, coğrafi refikimiz, manevi kardeşimiz, fiziki komşularımız, siyasi bağımızdırlar. Biz onlara onlar da bize ihtiyaç duyacaklar hayat devam ettikçe. Kötülükte asla yardımlaşılmaz. Yardımlaşma veya destekleme olacaksa bu iyi şeylerde olacaktır.

Bu haftaki maçtan sonra hiç kimsenin aklında kötü şeyler kalsın istemiyorum. Benim gönlüm de elbette Linyitspor’un kazanmasını istiyor ama Kütahyaspor kazanırsa bunu olgunlukla karşılarım. Maç bitince kendi oyuncularımı da karşı takımın oyuncularını da tebrik eder evime dönerim. Benim hedefim iyi bir karşılaşma seyretmektir. Bu bir savaş olsaydı ve namusum, vatanım, bayrağımın şerefi zedelenecek olsaydı oradan yenilgiyle dönmek değil canımı bırakarak kalmayı tercih ederdim. Lakin ortada savaş yok. Bir maç seyredeceğiz, mağlup olan kişiliğiniz ve insanlığınız olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder