15 Temmuz 2010

Huzur Otel, Arif Dirgin Röportajı


GELİŞİMİN VE DEĞİŞİMİN ADI: HUZUR OTEL
Mustafa Uysal: Sizi tanıyabilir miyiz?
Arif Dirgin: İsmim Arif Dirgin, Tavşanlı Güzelyurt Köyündenim, Huzur Otelin müdürüyüm.
M.U. : Mesleğinize nasıl başladınız?
A.D. : Turizm bölgelerinde birçok otelde görev aldım. Oralarda otelcilik üzerine çok fazla deneyim sahibi oldum. Birçok otelde düzenlemeler ve değişik çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalar epey beğeni kazanmıştı. Otelcilik benim içimde bir ukde olarak kalmıştı. Burada onu gerçekleştirmeye çalışıyorum. İlk hedeflerim arasında da Tavşanlı’nın yüz akı olmak var. Burada daha önce benim anladığım manada otel yoktu.
M.U. : Huzur Otelin geçmişi ile ilgili kısa bir bilgi verebilir misiniz?
A.D. : Otelimiz 21 yıllık bir geçmişe sahip. O günden beri de hiçbir çalışma, tadilat, yenileme yapılmamış burada. Normal bir şehir oteli olarak, vasat şekilde çalışmasına devam etmiş. Kalan kalsın kalmayan kalmasın gibi yani. Kurulduğu günkü haliyle kalmış.
M.U. : Peki bu yenileme çalışmaları sizinle birlikte mi başladı?

A.D. : İlk devraldığımız günden itibaren başladık. Kapısından, penceresinden, banyosundan, odalarından, restoranından velhasıl her şeyde bir değişiklik istedik ki bu değişiklik gerekliydi. Her yeri elden geçirdik bu elden geçirme üstün körü bir bakım değil. Otelimizi modern bir otel haline getirecek ne varsa onu yapmaya mecburuz ve en iyisini istiyoruz müşterilerimiz için.
M.U. : Otelinizin kapasitesi nedir, yıldızı var mı ne kadar lüks?
A.D. : Tek yıldızlı bir oteldi burası işte çalışmalarımızla dört yıldızlı bir otel ayarına getirdik. Dört yıldız alabilecek şekilde dizayn ettik ama sıkıntılarımız var tabi. Konferans salonu eksikliğimiz var bu bir yıldız demek, havuz eksikliğimiz var yahut hamam sauna gibi konularda sıkıntımız var. Bu konuları belediye başkanımız Mustafa Güler Beye müracaat ettik. Başkan Bey bize bu yazdan itibaren yardımcı olacağını söyledi. Çalışmalarımızı beğendiğini ve konferans salonuyla ilgili de yardımcı olacağını söyledi. Bu yöndeki çalışmalar sadece otelimiz için değil Tavşanlı için yararlı olacak. Yıldız sayımızı dörde çıkaracağız, Tavşanlı’nın gururu olacak. Bu doğrultuda bize yardımcı olunursa biz çok memnun olacağız yani. Sanatçılar, önemli misafirler kalıyor sonuçta burada. Daha önce sanatçılar burayı sadece üzerini değiştirip sahneye çıkmak için kullanıyordu. Şimdi elbette buradaki imkânları gördüklerinde memnun oluyorlar ve kalıyorlar otelimizde. Bu çok önemli bir şehir için. Hüner Coşkuner, beş yıldızlı otele değişmem, dedi örneğin tabi buradaki ilgi ve yenilemenin de çok büyük etkisi var.

M.U. : Tam kapasitesi nedir otelinizin?
A.D. : Şu anda 75 yataklı.
M.U. : Şöyle soralım, yabancı turist ağırlamaya da hazır mısınız?
A.D. : Elbette müsait örneğin Mayısın dördünde 22 kişilik bir turist kafilesi ağırlayacağız. Bir hafta kalacaklar. Daha önce yani 21 yıllık tarihinde amatör bile olsa bir futbol takımı gelip burada konaklamamış. Şimdi hepsi kalıyorlar beğenerek hem de.
M.U. : Bir otel ne ifade ediyor sizin gözünüzde? Tabi siz Huzur Otel olarak da bakacaksınız.
A.D. : Oteliniz güzel değilse şehriniz de güzel değildir gibi bir izlenim edinirler. Buranın belediye adı altında çalıştığını da bildikleri için sabah çıkar belediyeye şikayet eder. Daha önce böyle olmuş. Artık beğenmedikleri her türlü şeyi şikayet konusu yapabilirler. Biz bu tür şikayetlerin önünü aldık ve daha da önemlisi artık sabah ilk işi müşterilerimizin teşekkür oluyor. Bu şekilde çalışmaya devam edersek önce Tavşanlı kazanacaktır. Bunun bilincindeyiz. Bütün odalarımızda 24 saat sıcak su, uydu yayınları, kablosuz internet, kahvaltı açık büfe… Her türlü lüksümüz var.
M.U. : Yani siz otelinizi güzelleştirerek şehrimizi güzel göstermiş, tanıtmış oluyorsunuz.
A.D. : Elbette, daha önce Tavşanlı’nızda bir oteliniz bile yok şeklinde tepki alıyordu Tavşanlı esnafı. Şimdi insanlar yüzü gülerek ve memnun ayrılıyorlar. Gelişmelere daima açığız daha da iyisini yapabileceğimize inanıyorum. Yapılan bir yeniliğin üzerine yatmıyoruz işte o zaman yenilikler durur. Devamlı gelişme devamlı yenilik.
M.U. : Peki otelinizin müşteri profili kimlerden oluşuyor?
A.D. : Genelde pazarlamacı grubu ağırlıklı. Banka müfettişleri, banka memurları, iş adamları, şirket yöneticileri, sanatçılar, turistler, futbol takımları… Her kesimden var hemen hemen.
M.U. : Tavşanlı’ya gelen insanlar otelinizde kalıyor, şehri görüyorlar sizde dinlenirken de aslında şehri düşünme fırsatları oluyor. Müşterileriniz Tavşanlı ile ilgili neler söylüyorlar, memnunlar mı Tavşanlı’dan?
A.D. : Aslında Tavşanlı’ya gelen insanlar daha hiçbir yeri dolaşmadan otelimize gelir. Otelimize bakar, hizmetlerimizi öğrenir. Buna göre çıkar dolaşır Tavşanlı’yı değerlendirir. Bizim onları sıcak karşılamamız, iyi davranmamız ve otelimizin kalitesi şehre bakışlarına yansıyor. Çok rahat ettiklerini söylüyorlar, çalışanlarımızla, hizmetlerimizle, temizlik ve saygımızla onlar karşısında Tavşanlı’yı çok iyi temsil ediyoruz. Bir de gelenlere biz imkan buldukça sürekli leblebi ikram ediyoruz. Hem burada yiyebilmeleri hem de evlerine götürebilmeleri için.
M.U. : Siz bir yerde Tavşanlı’yı tanıtıyorsunuz misafirlere.
A.D. : Bütün koridorlarımızda gerekli yerlerde Tavşanlı’yı anlatan fotoğraflar, tablolar yer alır ve onları sürekli güncelleriz.
M.U. : Otelinizin Tavşanlı için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?
A.D. : Şimdilik yeterli geliyor. Zaten burası bile hani tıklım tıklım dolmuyor. Genelde hafta için Salı, Çarşamba, Perşembe yoğun oluyor diğer günlerde ve hafta sonunda boş kalıyor diyebiliriz.
M.U. : Tekrar başka bir açıdan ifade edelim, müşterilerinizin beklentilerini tam olarak karşılayabiliyor musunuz?
A.D. : Elbette karşılıyoruz. Nasıl karşılıyoruz? İnsanlar otele geldiğinde ne arar? Önce temizlik arar. Odalarında bir takım ihtiyaçları olur bizim sunmamız gerekenden başka. Fazladan olarak yani. Örneğin seccade ister, Kuran-ı Kerim ister, kullan at terliklerden ister fazladan bile istese yerine getirilir isteği. Zaten var olan şeylerden bahsetmiyorum bile hani televizyondur, internettir, sıcak sudur gibi şeyler… Bir misafirin ihtiyacı olacak ne varsa biz onlara sunuyoruz dikiş iğnesi ve ipi bile eksik değil yani. Kahvaltı için söylemiştim zaten çok zengin bir menümüz var. Eğer destek olunursa bize akşam yemeği de çıkarmayı düşünüyoruz.
M.U. : Şehrimizde 2. Ligde bizi temsil eden bir futbol takımımız var: TKİ Tavşanlı Linyitspor. Bu vesileyle rakip takımlar gelip gidiyorlar. Linyitspor’un katkısı ne oldu size?
A.D. : Katkısı olmaz olur mu? Linyitspor bizim gurur kaynağımız sevdiğimiz, gurur duyduğumuz, her zaman yanında olduğumuz bir futbol takımı. Onlar bizi dışarıda güzel bir şekilde tanıtıyor. Tavşanlı’mızı temsil ediyor. Önemli olan da bu zaten. Bize hakikaten çok katkısı oldu Allah razı olsun. Otelimiz yeterli ve güzel olduğu için konuk takımlar tercih ediyorlar bizi. Yeterli olmazsa tercih etmezler. Burada üç öğün yemek yiyorlar. Geldiklerinde Tavşanlı’nın güvecini çıkarlarımızı gözetmeden yediriyoruz onlara, ikram ediyoruz.
M.U. : Bir tür fahri tanıtım elçisi gibi hareket ediyorsunuz.
A.D. : Leblebi paketleyip ikram ediyoruz kendi imkanlarımızla hatta ayrıca bir paket daha yaptırıp evlerine götürmeleri için de ikram ediyoruz. Futbolcusundan yöneticisine kadar bütün ekibe.
M.U. : Siz gerçi otelinizin kapasitesinin yeterli olduğunu söylediniz ama bir de özel günler var. Örneğin festivaller, kutlamalar, davetler gibi. O günlerde zorlanıyor musunuz konuklarınızı ağırlamakta?
A.D. : Yok, zorlanmıyoruz. Otelimiz o günlerdeki yoğunluğu kaldırıyor.
M.U. : Otelinizde yaşadığınız ilginç, unutamayacağınız olaylar oldu mu?
A.D. : Bir tanesini anlatayım… Hüner Coşkuner Tavşanlı’ya gelmiş haberim yok tabi. Bir düğüne davetli olarak gelmiş. Yakın bir otel gösterin ki kıyafetlerimi değiştireyim, deyince burayı tavsiye etmişler. Geldi, bir baktım Hüner Coşkuner… Rezervasyon falan da yok tabi. Burada olduğum için ben karşıladım. Elbette güzelce karşıladık, şerefyap olduğumuzu söyledik. Bir üstümü değiştireceğim, dedi. Tabi efendim, deyip bir odaya yönlendirdim. Kusura bakmayın burada üzerimi değişip Kütahya’ya geçeceğim, oradan bana yer ayrılmış, dedi nazikçe. Orayı da görmüş ayrıca. 15 dakika sonra bizi odaya çağırdı. Buyurun efendim, dedik. Bu otel bu odalar ne kadar güzel ben burada kalmak istiyorum, benim her şeyim için burası yeterli mümkünse diğer oteldeki rezervasyonumu iptal etsinler ben burada kalayım, lütfen öbür otelin rezervasyonunu iptal edelim, dedi. Şimdi efendim bir otel müdürü olarak böyle bir ricada bulunamam, lütfen siz telefon edip söyleyin benim söylemem yakışık almaz. Nihayetinde telefonlaşmadan sonra iptal ettirdi diğer rezervasyonu ve yedi sekiz gün boyunca bizim misafirimiz olarak kaldı. Böyle güzel bir olay yaşadık. Otelimiz ve şehrimiz için gurur verici tabi.
M.U. : Son olarak Tavşanlı halkına ve size destek olabilecek kurumlara neler söylemek ister siniz?
A.D. : Öncelikle otelimizi Tavşanlı’nın gurur kaynağı olarak görsünler. Müsteciri para kazanıyor olarak görmesinler. Şehrimizin iyiliğine olarak büyük fedakârlıklar yaptık. Kiradan düşülmeden tepeden tırnağa yeniledik. Çok büyük bir yatırım yaptık. Misafirim burada rahat eder mi, memnu olur mu diye hiç düşünmeden akıllarının ucundan bile getirmeden göndersinler misafirlerini. Misafirlerini burada ağırladıkları için teşekkür alacaklardır. Bir de bazı kurumların ve firmaların bize katkısı oldu. TTSO gibi Baştaş, Özerdemler, Yılmazlar gibi daha birçok firma bize katkıda bulundu, tanıtımlarımızda yardımcı oldular. Sanatçıları, şirket yönetimlerini bize yönlendirdiler, bir takım toplantılarını burada yaptılar. Dubai’den gelenler burada kaldılar yine Ticaret Odası sağ olsun. Tavşanlı Belediyesi çok yardımcı oldu ayrıca Belediye başkanımız Mustafa Güler’e de teşekkür ederim. Davut Bey de çok yardımcı oldu bize. Bazı hemşerilerimizin dediği gibi burası aslında Tavşanlı için çok lüks oldu. Biz öyle düşünmüyoruz tabi Tavşanlı daha da iyilerine layık. Bir ilçe için fazlasıyla lüks olduğunu düşünüyorlar. Biz öyle görmüyoruz bir yönetici olarak daha fazlasını istiyorum, her zaman daha güzelini hak ediyoruz. Şunu da rica ediyorum Tavşanlı halkından, burayı görmek tanımak adına istedikleri bir gün kahvaltı için gelebilirler. Onları kahvaltı için bekliyorum, gelsinler otelimizi tanısınlar anlattıklarımızı bizzat yerinde müşahede etsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder