02 Eylül 2010

EVET Mİ HAYIR MI?

EVET Mİ HAYIR MI?
Evet mi, hayır mı?
Bu soruyu herkes birbirine soruyor bugünlerde. Bir anayasa değişikliği referandumu sürecindeyiz ama maalesef insanlar kamplaşmanın eşiğindeymişiz gibi davranıyorlar. Kendi partisinin körü olanlar yüzünden anayasa değişikliğini bile konuşamadık doğru dürüst.
En başa dönelim…
Keşke bu anayasa değişikliği daha kapsamlı olsaydı ve toplumun bütün kesimlerin temsili ile olsaydı. Olmadı. Daha doğrusu olamadı. Hem MHP hem CHP, iktidarı çay içirip gönderdiler. Hatırlarsınız, dinlemediler bile. Toplumun yeni bir anayasaya olan ihtiyacını görmezden geldiler. Şimdi suçlamalarına bakıyoruz iktidar anayasası olmakla itham ediliyor değişiklik. Bunun sorumlusu kim kardeşim? Sizsiniz. Niye o zaman müdahale etmediniz peki? Niçin tam ihtiyacımıza göre bir değişiklik yapılsın diye gayret etmediniz, adamları çay içirip gönderdiniz? Şimdi bu sızlanma ve inat oldu mu?
Toplumun yeni bir anayasaya olan ihtiyacını niçin yıllarca dillendirip sonra birden sırt döndünüz?
Yoksa Akp'nin patronu dediğiniz Amerika sizin de patronunuz olmasın? Bu gerilim ortamı büyük patronun her zaman işine gelmiştir de o yüzden diyorum. Demokrasinin gereği olan partilere pek inandığım söylenemez. O yüzden oy da kullanmıyorum. Partilerin demokratik olduklarına zaten kimse inanmıyor. Chp, Mhp, Akp ve diğerleri bunun en iyi örnekleri. Partilerin demokrasisi yok ki bize demokrasi ile hizmet getirsinler. Bu kez farklı, anayasayı değiştirmek gibi hepinizin istediği bir fırsat geldi ayağınıza kadar ve teptiniz. Tavrımı açıkça ilan ediyorum o anayasanın tek bir noktasını değiştirmek için olumlu girişim olursa destekleyeceğim. Özelde benim ve toplumun canını yakmaya devam etmesin. Darbecilere kaynaklık etmesin.
Maddeleri tek tek incelemenizi tavsiye ederim. Anayasa Mahkemesinin yapısı ve HSYK'nın yapısının demokratikleşmesi için bu değişiklik gerekli. Söz sahibinin hukuk değil adalet olduğunun bilinmesi için bu anayasa değişmeli. Söz sahibi hiçbir zaman hukuk değildir, hukuk yeniden yapılabilir ama adalet şaşkınlığı yıkım getirir. Adaletin gerekliliği ile hukukçunun dokunulmazlığı arasında daha ne zamana kadar sıkışıp kalacağız? Hukukun üstünlüğü ilkesi bile kalmadı hukukçuların üstünlüğünden dolayı.
Hayır diyen partiler Akp'nin kötülüğünden dem vuruyorlar. Şimdi mi aklınıza geldi? Kimi kandırıyorsunuz? Siz de tam onun kadar kötüsünüz iktidara geldiğinizde sizi de gördük. Hepiniz kötüsünüz. Hepiniz şimdi suçladığınız şeyleri yaptınız. Partinize beyin bağı ile bağlı olanları ikna etmenizi anlıyorum ama diğerlerini de maddeleri bile saymadan ikna etme çabanıza hayranım.
Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Bunun yapım aşamasında madem kendi çıkarlarınızı milletin çıkarlarının önünde inatla tuttunuz şimdi palavra savurmayın. AKP anayasası diyene kadar neredeydiniz? Milletin ihtiyaçlarını görmezden gelerek onları yok saydınız bir de kalkıp hayır diyorsunuz. Hangi yüzle, diye sormazlar mı? Elbette bu değişiklik yetmez ama olumlu olarak noktasını değiştirseler değişikliğin arkasındayım.
Birilerinin ülkeyi satıyor olması da umurumda değil. Bu iddiayı dillendirenler cari hukuk ile niçin bunun önüne geçmiyorlar? Niye geçmediler de bugünü beklediler yoksa onlar da mı var satışın içinde? Anayasa değişirse ülkenin bölüneceğini iddia edenlere de inanmıyorum. Ülkeyi bölmek için kimlerin gayret ettiği son yaşananlarla gayet açıkça ortaya çıkmış durumda. Ülkeyi en çok sevdiklerini söyleyip duranlardan hep korkmuşumdur. Başkalarına yaşam hakkı tanımıyorlar çünkü bu tipler. Başka düşüncelere yaşam hakkı tanımıyorlar.
/Bu kısım sadece yukarı bakanlar içindir, evet ya da hayır diyenler için değildir./ Birey olarak araştırma ve öğrenme gereği duymayan bütün insanlara sesleniyorum: Çocuk kadar değeriniz yok bu ülkede. Çocuk kadar aklınız yok. Sizi çocuk gibi bile idare etmiyorlar koyun gibi bile idare etmiyorlar, sadece bahçeye ekip bitmenizi bekliyorlar. Bu kadar kolaysınız. Allah'ın böyle bir bireye din bile teklif edeceğini sanmam. Siz her şeyden muafsınız ağababanız ne diyorsa onu yapın.
1980 darbecilerinin anayasası var elimizde…
Darbe ortamını hazırlayan da darbe yapan da aynı kişilerdi. Milletin kanını hem darbeden önce hem darbeden sonra döktüler. Söyleyin Allah aşkına AKP darbecilerden daha mı kötü? Haydi diyelim kötü yapacağı değişiklik darbe anayasasından daha kötü değil. Kararım EVET.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder