05 Aralık 2010

FUTBOL VE SİYASET; ORTAYA KARIŞIK.

Futbol ve siyaset karşımı iyi fikir(!)
FUTBOL VE SİYASET; ORTAYA KARIŞIK.
Bugün elim ayağıma denk madem bir spor yazısı yazalım...
Linyit maçlarını bazen seyrediyorum ama genelde takip edenler vasıtasıyla takip ediyorum. Böyle sosyal bir vakadan geri kalmamak lazım değil mi ama? Sonra el alem ne der, a çok ayıp. Televizyonda seyrettiğimde hep aynı yüzleri görüyorum şereflilerin oturduğu tribünde. Vay anasını sayın seyirciler, bu önemli adamların hiç mi işi gücü yok hep oradalar? Memleketin en uzağında bile takımlarının yanındalar. Sahaya bile iniyorlar destek için maç sonlarında. Hey koçum be, bu takımın sırtı yere gelmez böyle önemli adamlar yanında oldukça!
Şimdi seçilmiş önemli adamlar şehirleri için fedakarlık yapabilecekleri Hiçbir fırsatı kaçırmamalıdırlar, değil mi? Evet, elbette. Onlar da onun için, Türkiye'nin en uzak köşesine bile gitse takım, hemen ardından tin tin edip gidiyor. Tavşanlılıların tercihlerine hayranım, doğru insanları 917. hisleriyle bilip ona göre kaliteli seçimler yapıyorlar. Düşünün artık insanüstü demek bile yetmez. Tanrısal bir yetenek!
Şimdi kameralarımızı Ankara'ya çeviriyoruz sayın seyirciler!
Orada manzara nasıl acaba?
Meclis üç kişiyle kanun çıkarmaya çalışıyormuş. Başbakan azarlamadan kimse meclise gitmiyormuş. Başbakanın aklına acırım. Bizim il genel meclisini örnek alsın. Önemli toplantılarda bile dev ekrandan maç seyredebiliyorlar. TBMM için dev ekran almak sorun olmasa gerek. Olmadı benzine zam yapın alın. Futbol bu ülkenin her şeyi. İki önemli organizasyon var zaten dünyada (!) (Benim görüşüm değil, zaten aklım ermez oraya kadar.) birisi siyaset birisi futbol. İkisini birleştirip çalıştırmak kimsenin aklına gelmiyor nedense. Hep mi ben vereceğim bu akılları ayıptır kocaman seçilmişlersiniz.
Memleket hizmet bekliyor diye futbol ihmal mi edilsin sayın seyirciler?
Asla ve kat'a! Kimin haddine? Hangi densiz böyle bir şey söyleyebilir? Futbol ilahlarının gazabına uğramak pahasına söylenir mi bu söz? İnsanlar futbolun mabetlerini inşa etmekte zorlanıyorlar üstelik şimdi bir de hizmet falan sözleriyle kızdırmamak lazım.
Sahi aklıma geldi madem ki statlar da birer mabettirler müftü beyden rica etsek camilerde cuma bayram demeden para toplasak. Nasıl fikir ama?
İşte aramızdan bazı geri zekalılar var ve memleketlerin futboldan kazançlarını anlamıyorlar. Siz onları boş verin zaten onlar hem geri zekalı hem, hem şeyler işte... Bakın mesela Spor Kumar süper Lige, Bucaspor var. Oraya çıktılar ve birçok avantajları var. Sahi nereye bağlı bu Buca, ne alıp ne satıyorlar, ne üretiyorlar, insanları çok mu zeki? Benden zeki oldukları kesin tabi.
Aman ha çok rica ediyorum siz sevgili büyüklerimiz ve seçilmişlerimiz, asla yalnız yürütmeyin takımı. Bu bir kurtuluş savaşıdır, çomak sokan haindir(?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder