19 Ocak 2011

SOSYAL YARDIMLAŞMADA BÜYÜK ADIM

İstasyon Caddesi, eski sinema binası
SOSYAL YARDIMLAŞMADA BÜYÜK ADIM
190111
Tavşanlı’da yardım işi yürüten ve işlerini iyi yapan pek çok sivil dernek var ve dahası bu konuda çalışan kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı da var. Belediyenin bünyesinde bu tür hizmet veren sosyal yapısı da var.
Yardım alanlar aynı olduğu halde yardım yapanlar farklı. Bir koordinasyona ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Tagtaş Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tavşanlı Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı olan Mehmet Akif Arslan Beyle yeni kurulan derneğin çalışma şeklini, hedeflerini ve diğer ayrıntıları konuştuk. Yardımlaşma konusunda büyük hedefleri var. Bu hedefleri duymak ve birilerinin bu hedefleri belirlediğini bilmek bile büyük heyecan veriyor.
Örneğin sokak sokak bütün tarama işlemleri yapılacak ve gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenecek. Belirlenenler veri tabanına kaydedilecek ve her üç ayda bir durumları kontrol edilecek. Bu üç ayda aynı zamanda yeni ihtiyaç sahipleri olup olmadığının da tespiti yapılacak. Tespit edilenlere derneğin özel kartı verilecek ve aylık belirli miktarlarda krediler yüklenecek ihtiyaçlarına göre. İstasyon caddesindeki eski sinema binasında (Belediyeye ait) hizmet veren Tavşanlı Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği toplayacağı yardımlarla orada kurduğu mağazasındaki ürünleriyle hizmet verecek. İhtiyaç sahipleri ellerindeki kredi yüklenmiş kartlarla gelecekler ve buradan alışverişlerini yapıp gidecekler. Geleceğe yönelik planlar sahiden çok güzel. Ayni ve nakdi yardımlar kabul edilecek. Örneğin nakdi yardımlarınız için Ziraat Bankası Tavşanlı Şubesinde bir hesap numarası açıldı. 936 667 5001 numaralı hesap derneğe ait. Dernek düzenli yardımları hedefliyor aynı zamanda. Nakdi yardımlar
Mehmet Akif Arslan
mutlaka bir karar üzere gidecektir. Tam burada aynî yardımlarda yapılabilecekler ön plana çıkıyor. Diğer derneklerin yapmakta zorlandığını bu dernek gayet kolay yapabilecek. Evinizde kullanmadığınız ama kullanılabilir durumda olan bütün eşyalarınızı derneğe getirebilirsiniz. Derneği geniş bir binası var ve tasnif için elemanları da var. Bağışlayacağınız eşya büyükse ve getiremeyecekseniz 614 15 10 numaralı telefondan 49 dahili numarayı çevirin ve araç isteyin. Bu kadar basit. Aslında bazı bozuk ev aletlerinizi, beyaz eşya ve mobilyalarınızı da buraya bağışlayabilirsiniz. Dernek görevlileri bunları tamir ettikten sonra ihtiyaç sahiplerine iletiyor. Evinizde örneği kullanmadığınız fazladan bir kaşığa bile ihtiyaç olabilir. Küçük büyük demeden kullanmadığınız bütün eşyalarınızı bağışlayabilirsiniz. Özellikle giyim eşyalarınıza onların daha çok ihtiyacı var. Gıda malzemelerinde de büyük ihtiyaç var. Biliyorsunuz yoksullar sadece ramazanda acıkmıyorlar. Her daim gıda maddelerine ihtiyaç var. İlaç toplama merkezi de aynı yerde, ilaçlarınızı da getirmeyi unutmayın. Evet, fazlalık olan, atıl kalmış bulunan her şeyinize ihtiyacı birilerinin. Gelin hazır böyle bir organizasyon belediye destekli başlamışken büyük bir hayra kalkalım. Ev hanımları mahallede organize olurlarsa mutlaka derneği zora sokacak ve elbette ihtiyaç sahiplerini de sevince boğacak kadar çok eşya toplayabilirler. Hayda çalışkan ve girişken hanımlar, size ihtiyacı olanlar için ayağa kalkın.
Dernek şu an işlerin çok düzenli işlemesi için gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemeye çalışıyor ve çok düzenli ve hakkaniyete uyan dağıtım için de bilgisayar programı siparişini verdi, program hazırlanıyor.
Belediye telefon: 0274.614 15 10 Dahili: 49
Dernek telefon: 0274.615 39 99
Alternatif Radyo için yapılmış röpörtaj aşağıdadır. Açılacak kutudan dosyaya tıklayınız.
Ses kalitesi internette daha hızlı dinleyebilmeniz için düşürülmüştür. Buradaki ses 32kbit 32000Hz'dir. Orijinali 192kbit 44100Hz'dir.

m akif arslan röportaj | izlesene.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder