11 Aralık 2012

BU MU MEMLEKET MESELESİ?

BU MU MEMLEKET MESELESİ?
Mustafa Uysal
Daha önce defalarca bu konu üzerinde yazdım, büyüğünden küçüğüne hepiniz memleket meselesi dediniz. Bu memleket meselesinin temellerini gösterin nesnel bir şey söyleyin biz de görelim, dedim sustunuz. En sonunda memleket meselesi diyerek sövmeye ve kavga çıkarmaya gittiniz Kütahya il merkezine. Koca koca adamlara yakıştı mı? Siz söyleyin beyler, bu çocuklar sizin eseriniz, şeref tribününde oturmakla olmuyor, yakıştı mı?
İliyle kavga eden bir ilçe ve ilçesiyle kavga eden bir il başkası için ne ifade ediyor? Üç beş çapulcunun koca vilayeti ne hale çevirdiğini hala görmeyecek misiniz? Tavşanlı’dan var bir o kadar Kütahya merkezden var bir o kadar. Ağza alınmayacak sövgülerle hepimize sövüyorlar ve siz susuyorsunuz. Sonra iş kavgaya varıyor, camlar kırılıyor adam bıçaklamaya varıyor siz susuyorsunuz. Herkes kendi memleketini savunmaya kalkıyor bir de. Kütahya kalkıyor bizim suçumuz değil diyor, Tavşanlı önce onlar başlattı diyor. Yahu sizin aklınız başınızda mı? Çoluk çocuğun esiri mi oldunuz? Yok, biliyorum onları bu hale
getiren bizzat sizsiniz. Ellerine her imkanı verip siz sövdürdünüz. Evet iddia ediyorum siz sövdürdünüz her iki tarafta da. Sosyal medyada sövülmedik yanımız kalmadı koca il olarak. Tavşanlı’yı Kütahya merkezden ayrı Kütahya’yı da Tavşanlı’dan soyup çıkaran bir anlayış hanginizin zekasının eseri? Yarın bir cinayet işlendiğinde mi çıkıp tedbir alacaksınız? Bu çocuklar kan döktüğünde mi aklınız başınıza gelecek. Bu ayıp bütün yöneticilerin. Biri ölürse sivil toplum kuruluşları ve diğer bütün yöneticiler hesap vermelidir.
Kim başlattı kavgasını güdecek olan çapulcularla bir mi tutuyorsunuz kendinizi? Yarın yanlışlıkla il merkezinde dolaşan bir linyit formalı çocuk dövülürse bunun sorumlusu kim olacak? Yahut yine ihtimaldir ki il merkezli bir plakaya Tavşanlı içinde saldırı olursa bunun hesabını kim verecek? Şeref tribününde oturup tebrik mesajları yazmakla, uzaktan seyretmekle, kolluk kuvvetlerine emir vermekle olacak iş değil bu. Bir şey yapın ve susturun şu çapulcuları ki memleket meselesi diye gevelediğiniz şey memleket savaşına dönüşmesin. Çapulcu diye belirttiğim kişiler kendilerini iyi biliyorlar, onlar sadist ve ezik ruhlarını kalabalığa karıştırıp ortalığı karıştırıyor ve hak hukuk ve insan ayrımı yapmadan sövüyor, vuruyor ve kırıyorlar. Bu tanıma kendini layık gören çapulcudan başka nedir? (Çapulcu: Düzene aykırı davranışlarda bulunan, düzeni bozan. TDK)Sadece çocuklar da değil bildiğin kerli ferli adamlar da söverek gidiyorlar maç izlemeye hatta Kütahyalı kocaman adamlar da karşı tarafa geçmeyi marifet sanıyor. Yahu biz üç beş çapulcu zannederken meğer çocukları cesaretlendiren koca koca heriflermiş. Her iki kulübün yönetimi de sessiz olaylara. Bu kulüpler niye suskun kardeşim niye suçu başkasının üzerinde yıkmaya çalışıyorlar? Mahalle kavgası mı bu adam toplayıp gidiyor havasındasınız? Olayların gelişeceğinden hiç mi haberiniz yok? Niçin önceden tedbir almıyorsunuz? Pazar günü birisi ölseydi ne diyecektiniz? Açıkçası ben kulüpleri suçlardım. Tribün liderleri ne yapıyor peki? Onlar niçin ateşe körükle gidiyor? Kimse görmüyor mu gidişatı? Hoşunuza mı gidiyor bu kavga? Horoz dövüştürün kardeşim sadist eğilimleriniz varsa en azından bu yasal değil belki sizi kolluk görür de haddinizi bildirir. Çocuk oyunu gibi görüyorsunuz belki ama değil. Trt maç boyunca sövgü yayınladı sahadan. Ben utandım, siz utanmadınız mı? Kendi iline söven ilçe mi olur, kendi ilçesine söven il mi olur Allah aşkına nedir bu terbiyesizlik demediniz mi?
Sosyal medya savaşı kızıştırıyor görmüyor musunuz? Adamlar memleket meselesi gazamız mübarek olsun diye yola çıkıyor ve ötekiler de had bildirmek için örgütleniyor. Siz uyuyor musunuz? Sahiden biri cinayete kurban gitse hadi kanunları boş verin Allah katında nasıl hesap vereceksiniz? Yoksa çok mu ağır üç beş çapulcuyla uğraşmak? Yoksa biz kendi emniyetimizi size emanet etmekle hata mı ediyoruz? Ya siz sivil toplum örgütleri? Ya siz sayın vekiller sporla kalkınmanın sporun kardeşlik olduğunun altını kalınca çizip medyayla çene yarıştırmak daha mı kolay?
 Kütahya acilen bu duruma el atmalıdır. Tavşanlı bu duruma acilen el atmalıdır. Taraftar grupları ne yapacağı belli olmayan serseri imajını bir an önce terk etmelidir.  Her iki taraf için de söylüyorum bunları yoksa kim haklı davasında değilim. İki tarafın da kulağı çekilmelidir. Kim haklı davasına girecek yöneticiler de istifa etmeli ve yerini bir adama bırakmalıdır.
Kimse açıklama yaparak bu sorumluluğu geçiştirmeye çalışmamalıdır. Açıklamayla falan çözülmez bu iş. İşe bakın onca mesele dururken bir de bu yüzden kendi enerjimizi harcıyoruz. Meğer memleketin aklı bu kadarmış, meğer koca Kütahya kendi içinde bile tutarsızmış dedirterek mi gelişeceğiz? Bu ne cesarettir ki polise sövülsün, bıçaklama girişimi olsun, otobüsler taşlansın, iki saat boyunca birbirlerine sövülsün ve kimse bunlara dur demesin? Nerede yaşıyoruz yahu? Bu mu spor anlayışınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder