13 Ekim 2010

HANIMLAR VE CAMİ

Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil


HANIMLAR VE CAMİ
(Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil Röportajı- Sesli)
Hanımların özellikle cuma namazına gelmesiyle ilgili sıkıntılardan bahsetmiş ve bu konuda daha önce bir şeyler yazıp çizmiştik. Hanımların cuma namazından engellenemeyeceğini bunun ibadet hakkını engellemek olduğunu da söylemiştik. Daha da önemlisi hanımların cuma namazına gitmesinden önce vakit namazları için bile camilerimizin eksik olduğunu belirtmiştik. Camilerin eksikleri giderilirdi bir şekilde ama insanların zihinlerindeki eksiklik nasıl giderilecekti?
Takip eden okuyucularımız bu konularda daha önceki yazdıklarımızı biliyorlardır ama takip edemeyenler için aşağıdaki önceki yazıların linkleri var.
Bütün bunlar konuşulurken (İlçemizde müftülük vekaleten yürütülüyordu.) ilçemize yeni bir müftü geldi.
Gelişinden bir müddet sonra gazetede hanımları camiye davet eden haberini görünce bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm için hem hoş geldin ziyaretine gittim hem de kısa bir röportaj yaptık. Röportaj gayet tatmin edici oldu. Eski deyimle etrafını cami ağyarını mani diyebiliriz. Hanımların camilerle olan bağını konuştuk. Konuşmamızın bir yerinde hanımları konuşurken çocuklar da geçti ve Müftü Bey, “Benim yetkim olsa her caminin yanına çocuklar için oyun parkı kurarım.” Dedi ve ben o an ne kadar büyük bir meseleyi konuştuğumuzu daha net anladım.
Hanımların camilerle bir problemi yok aslında erkek egemen toplumumuzdan kaynaklanan şeyler var problem olarak. Aşağıdaki konuşmayı dinleyince siz de anlayacaksınız ki aslında çok önemli bir mesele var önümüzde ve bu mesele çözülemez bir şey değil. Dinin kaynağından uzak kalmak toplum için fayda getirmeyecektir.
En iyisi hemen Tavşanlı Müftüsü Sayın Mecit Amil Beyle yaptığımız konuşmayı dinlemeye geçin. Daha fazla yazmanın bir anlamı yok. Bu konuşmayı yazıya aktarmak isterdim ancak şu an itibariyle vaktim az olduğundan bunu şimdilik gerçekleştiremeyeceğim.

Röportajı dinlemek için hemen aşağıda açılacak olan kutudaki dosyalara tıklayınız ve dinleyiniz. İsterseniz download edebilirsiniz.
---------------------------------

---------------------------------
Önceki yazılar:

CUMA NAMAZINDAN KOVULAN HANIMLAR VE HHV'NIN BAŞARISI

CAMİLER VE SIKINTILARDAN BAZILARI

KADIN VE CAMİ, DENEME BİR, İKİ

SORULARIM VAR, KİM CEVAPLAYACAK?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder