04 Ağustos 2011

YONCALI TERMAL OTEL

YONCALI TERMAL OTEL
200611
Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel Dağdelen Çötok ile oteli, turizmi ve Yoncalı’yı konuştuk

Mustafa Uysal: Kısaca sizi tanıyalım ve görevinizi sorarak başlayalım.
Emel Dağdelen Çötok: İsmim Emel Dağdelen Çötok, tesisin halkla ilişkiler sorumlusuyum.
M.U.: Tesisi Tütav’dan ne zaman devraldınız ve ne zaman faaliyete başladınız?
E.D.Ç.: Bildiğiniz gibi tesisin eski adı Tütav Termal Otel ve 1995 yılında açılmış. 2010 yılının Aralık ayında Tütav Termal Otel kapandı ve 26 Ocak 2011 tarihinden itibaren de yeni işletmecileri tarafından yoncalı Termal Otel olarak turizmin hizmetine açıldı.
M.U.: Yeni işletmecinin devralmasından sonra elbette bazı değişiklikler yapıldı, neler yaptınız ve Yoncalı Termal Otel olarak hedefleriniz nelerdir?

E.D.Ç.: Elbette tesiste bir çok yenilik yapıldı. Tesisin dış cephesinde olsun, aktivite bölümlerinde olsun, oda dizaynlarında ve genel kullanım alanlarında değişiklikler ve hoş yenilikler yapıldı. Çalışmalarınız ve yenileme çalışmalarımız birkaç ay daha devam edecek. Dört yıldız standartlarına ulaşmayı hedefliyoruz.

M.U.: Aktiviteler deyince aklımıza ne gelmeli neler var?

E.D.Ç.: Şöyle bahsedeyim, tesisimizde toplam dört tane yüzme havuzumuz mevcut. Üç tanesi bay-bayan karışık olarak kullanılıyor bir tanesi kapalı yüzme havuzu. Dışarıda da iki tane açık yüzme havuzumuz var. Bu havuzlardan birisi yarı olimpik bir havuzdur. Bunun dışında sadece bayan konuklarımızın kullandığı kapalı bir yüzme havuzumuz var. Havuz aktivitelerimiz dışında sauna, jakuzi, jimnastik salonu ve klasik Türk Hamamımız mevcut. Daha, masaj, bitki banyosu, parafin banyosu, çamur banyosu ve fizik tedavi uygulamalarımız var.

M.U.: Otelinizi tanımaya çalışıyorum, örneğin kaç odalı, kapasitesi nedir, ne tür hizmetler veriyorsunuz?

E.D.Ç.: Tesisimiz toplam 73 oda 180 yatak kapasitesine sahip. 2 tane kral dairesi ve 6 tane süit odası bulunmakta. 250 kişilik kapalı restoranımız var. Dış havuz bölümünde de 1.000 kişilik düğün, nişan, mezuniyet organizasyonlarını düzenlediğimiz açık restoran bölümümüz mevcut.

M.U.: Bunu en son soracaktım ama havuz geçtiği için hemen sorayım istiyorum, Yoncalı’ya bir çok turist geliyor yurt içinden yurt dışından ve bu çevreden, günlük kullanıma da açık mısınız? Örneğin sadece havuzlardan yararlanmak isterse müşterileriniz…

E.D.Ç.: Tabi ki, otelde konaklama şartı olmadan, dışarıdan günlük kaplıca hizmetlerinden, restoran hizmetlerinden günlük gelen misafirlerimiz  yararlanabiliyor. Diğer aktivite işlemlerimizden de otelde konaklama şartı olmadan belirli ücretler ödenerek istifade edilebiliyor.

M.U.: Su kalitenize gelelim… Yoncalı Kütahya, Tavşanlı ve bu çevrede bilinen bir yer. Buradaki termal su ne tür şifalar dağıtıyor özellikleri nelerdir?

E.D.Ç.: Termal suyumuz yerden 42 derece ile çıkıyor ve aktivitelere gelirken 4 derece civarında ısı kaybı var. Aktivitelerde 38 derece olarak hissediliyor. 23 element radyoaktivitesi var, yoğun olarak bikarbonat magnezyum ve kalsiyum iyonlarını içermekte. Yaklaşık 1233 yıllarından beri çeşitli hastalıkların tedavisinde ama özellikle romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılmakta ve cilde olan olumlu etkilerinden dolayı da gençlik suyu olarak da adlandırılmakta.

M.U.: Gündemdeyken hemen soralım biraz da şaka yollu, suyunuza siyanür karıştı mı ve bu siyanür haberleri sizi nasıl etkiledi?

E.D.Ç.: Öncelikle şunu söyleyeyim, kaplıca suyumuzda kesinlikle siyanür bulgusuna rastlanmadı. Suyumuzun zaten sürekli sağlık analizleri yapılıyor. Kütahya Sağlık Müdürlüğü tarafından sulardan alınan numuneler sonucunda bize ulaşan analiz raporlarında böyle bir riskin olmadı rapor edildi. Sularımızda kesinlikle herhangi bir tehlike yok. Görsel ve yazılı basında çıkan olumsuz ve ön yargılı haberler bizi etkiliyor elbette. İnsanların kafasında, acaba bir tehlike mi var, şeklinde sorulara yol açıyor.

M.U.: Şunu söyleyebilir miyiz, siyanürle ilgili hiçbir sıkıntı yok otelinizde ve Yoncalı’nın bütün sularında. Zaten analizleri de yapılıyor, dediniz. İnsanlar siyanürler ilgili hiçbir kaygı duymadan buraya gelebilirler.

E.D.Ç.: Elbette.

M.U.: Peki hedef kitleniz kimler ve nereler?

E.D.Ç.: Şimdi şöyle söyleyeyim, kaplıca tesisi olduğumuz için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz de var. Dura Osteopati Derneği ile bir ortak çalışma içindeyiz. Osteopati ve fizik tedavi uygulaması yapılıyor. Bizim ilk hedefimiz kaplıca ve sağlık turizminde bir şeyleri başarabilmek. Sağlıkla ilgili verebileceğimiz hizmetleri genişletmek ve daha iyi şeyler yapmayı hedefliyoruz.

M.U.: Şu anki müşteri portföyünüz kimlerden oluşuyor?

E.D.Ç.: hafta içi konaklamalarımıza baktığımızda genellikle Kütahya’ya iş seyahati yapan şirket personelleri, hafta sonunda özellikle kış sezonunda özellikle kaplıca amaçlı gelen ve konaklayan misafirlerimiz var ve genel olarak yerli turistlerimiz var. Yabancı turist yoğunluğumuz yok. Hedeflerimizden birisi de sağlık turizminde dışarıya açılmak, oralardan gelebilecek yabancı turistlere hizmet verebilmek.

M.U.: Özellikle soğuk Avrupa ülkelerinden davet etmeniz güzel olur. Tur şirketlerinde kaydınız var mı ve size kolayca rezervasyon yaptırabiliyor mu?

E.D.Ç.: Tabi ki, güvenilir belli başlı acentelerle ortak çalışmalarımız var. Tesisimize gelmek isteyen konuklarımız bu acenteler vasıtasıyla çok kolaylıkla kayıtlarını yaptırabiliyorlar.

M.U.: Spor faaliyetlerinde konuklarınız oluyor mu? Örneğin Bank Asya Birinci Ligde temsilcimiz TKİ Tavşanlı Linyitspor var ve rakipleri geliyor şehre, onlar konaklıyor mu ve bu tür hedefleriniz var mı, onlar için yeterli olduğunuzu düşünüyor musunuz?

E.D.Ç.: Evet, spor kulüplerinin konaklamayı tercih ettikleri bir tesis burası. Bu sene örneğin Süper lige çıkan Ordu Spor da konaklamıştı tesisimizde. Kütahya’daki spor organizasyonlarına gelen spor kafilelerini tabi ki ağırlamak için hazırız. Onlarla sürekli iletişim içindeyiz ve tesis hakkında bilgilendirme yapıyoruz.

M.U.: Yoncalı’dasınız, bildiğimiz bir yer, diğer hamamlar ve benzeri tesisler var ve siz de bir termal otelsiniz… Yoncalı’dan ne bekliyorsunuz, belediyeden neler istiyorsunuz, Yoncalı’nın eksikleri var mı?

E.D.Ç.: Otelimizde kalan konuklarımız geldiklerinde alışveriş yapabilecekleri yerler arıyorlar, gezecekleri, oturacakları bir kafeterya, gezi alanları arıyorlar. Yoncalı da bu konuda biraz ihmal edilmiş bir yer yani yetersiz. İnsanlar yürüyüş yapmak isteseler yolları çok yetersiz çevre düzenlemesi eksik. Yol güzergâhı da çok belirsiz. Günübirlik gelen insanların kolayca keşfedemeyeceği bir yer. Biraz arka planda kalıyor. Bunun için yollarda bazı ortak çalışmalar yapılabilir. Örneğin, Yoncalı’yı gördünüz mü, gibi çekici ifadeler konulabilir. Yol üzerinde fark edilebilir bazı şeyler olmalı.

M.U.: Dergimiz okurlarına iletmek istediğiniz mesajlarınız var mı?

E.D.Ç.: Tesisimiz 4 yıldız standartlarında, suları çok şifalı, yerden çıktığı gibi aktivitelere veriliyor mineral kaybı olmuyor, yazın aktivitelerimiz çok güzel, açık havuzumuz değerlendirilebilir… Bu arada söylemeyi unuttum balayı çiftlerimizi de bekliyoruz, yeni evli çiftlerimize yüzde 15 balayı indirimimiz var. Herkesi bekliyoruz.

M.U.: Teşekkür ederim.

Röportajımız burada bitti ama sonraki konuşmalarda bir şikâyetlerini dile getirdiler. Tavşanlı’dan Yoncalı’ya dolmuş seferleri vardı şimdi Kütahya dolmuşçuları istemediği için kaldırıldığını söylediler. Tavşanlı’dan buraya dolmuşla gelmek isteyenler için imkân yok. Bu konunun çözülmesinin gerektiğini belirttiler. İlave olarak biz de belirtelim.

www.edebya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder